Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Tot 200 containers in zes weken tijd overboord bij Zuid-Afrika

1 min read

Een van de ongeveer 200 containers die van verschillende schepen in het oostelijke deel van de Indische Oceaan bij Zuid-Afrika overboord is geslagen. (Foto: SAMSA)

De South African Maritime Safety Authority (SAMSA) meldt dat er de afgelopen zes weken tot 200 containers van verschillende schepen overboord zijn gevallen voor de Zuid-Afrikaanse kust. De autoriteiten zijn bezig met opruimingsoperaties.

De afgelopen weken zijn er bij zware weersomstandigheden verschillende incidenten geweest met het verlies van containers op zee, de schepen die SAMSA noemt zijn de MV Benjamin Franklin, de MV CMA CGM Belem, MV. Maersk Stepnica, MV Rio Grande Express, MSC Antonia en de MV Ultra Galaxy.

Berichten uit verschillende gebieden langs de Sunshine Coast in Zuid-Afrika stromen binnen over geneesmiddelen en farmaceutische producten die de afgelopen week massaal zijn aangespoeld op de Zuid Afrikaanse stranden. SAMSA werkt momenteel aan het identificeren van het schip dat verantwoordelijk is voor het aanspoelen van de farmaceutische producten.

De South African Maritime Safety Authority doet een beroep op het publiek om geen van de aangespoelde spullen op het strand mee te nemen. Er zijn ook navigatiewaarschuwingen afgegeven voor de overboord geslagen containers. Bron: SAMSA

Een foto van een deel van het farmaceutische materiaal dat wordt opgepikt langs verschillende delen van de kust van Zuid-Afrika aan de Indische Oceaan. (Foto: SAMSA)