Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Oproep: Samenwerking Filmopnames op Zee

2 min read

Beste mensen in de Visserij, Mijn naam is Arjen Schotel en ik ben werkzaam als filmregisseur (www.arjenschotel.nl) en produceer ook veel films met mijn productiebedrijf Zeroseventy (www.zeroseventy.nl)

Nu zijn we bezig met de productie van een korte fictiefilm over een schipper. Een puur, rauw en intens gefilmde korte film die bedoeld is voor de filmfestivals in de wereld. Eerder maakten we al een mooie film over Van Gogh bijvoorbeeld:

Nu willen we een artistieke film maken die het leven van de schipper op een visuele en poëtische wijze verteld. Daarvoor werken we samen met de talentvolle Haagse cinematograaf Roderik Patijn https://www.roderikpatijn.com/

Ons doel is om deze film naar de festivals in de wereld te sturen en daarnaast online in te zetten op bekende online film kanalen. Uiteraard met de credits voor de betreffende rederij en betrokken organisaties. Het doel is om een positief beeld te schetsen van de Nederlandse visserswereld en daarbij is het een mooie inzending naar de Internationale film festivals.

Wat wij zouden willen doen is 1 dag meevaren op een kotter, als het mooi stormachtig weer is.

We zouden dan met een klein ploegje (Regisseur & Cameraman & Asisstent) en 1 acteur aan boord mee gaan. De acteur zal vooral op het schip staan en bijvoorbeeld ook in een paar handelingen meehelpen met het binnenhalen van de vis. We zijn dus met 4 personen, maar eventueel kan het ook met 3 als het echt niet anders kan.

Verder laten we de werknemers aan boord hun werk doen. We filmen dan waarschijnlijk een halve dag enkele scenes op het schip en nog een halve dag enkele shots om het schip heen (vanaf een 2e bootje en met een drone).

Ik begreep dat de schepen meestal een week weg zijn, dus wij zouden dan er op die ene draaidag aan het einde van de dag er weer af gaan idealiter.

De beelden zullen naderhand ook met uw organisatie gedeeld worden uiteraard. We draaien alles op 4K en met gevoel voor stijl, zie hiervoor een overzicht van ons werk: https://vimeo.com/561275307

Kortom, we hopen dat jullie ons kunnen helpen in een zoektocht naar een mooie viskotter die ons mee wil nemen. Ik hoor het graag.

Groet
Arjen Schotel
0612551419

E-mail: info@arjenschotel.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.