Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

BBC Trawlermen: Hunting the Catch

1 min read

De E-198 Margaret van Ladram Beeld BBC

Deze nieuwe BBC serie brengt het leven en werken op verschillende Britse vissersschepen in kaart elke keer voor de periode van een week.

Elke schipper moet 24/7 op de vangst jagen als ze een loon voor zichzelf en hun bemanning willen verdienen. Het is de gevaarlijkste baan in Groot-Brittannië.

In deze eerste aflevering is het de laatste reis voor Kerstmis en nu de vraag stijgt, stijgen de visprijzen. Voor de zuidkust van Cornwall gaat Ocean Pride op jacht naar koolvis tussen een aantal oude gezonken scheepswrakken in het Kanaal.

380 mijl verderop aan de kust van Yorkshire bereidt de krabbenvisser Tydus zich voor om naar zee te gaan in de hoop op een goede besomming. Het doel is om zes ton krab te vangen, een vangst die deze week ruim 30.000 pond zou kunnen opleveren.

Voor de zuidkust van Devon is de E-198 ‘Margaret van Ladram’, een van de meest succesvolle boomkorvissers (matten) van Brixham, op jacht naar een van de meest lucratieve soorten in de Britse wateren, Dover sole (tong).   Klik hier voor de website van de BBC. Onder de episodes.

Hieronder de tweede episode.

Hieronder de derde episode.

Hieronder de vierde episode.

Hieronder de vijfde episode.

Hieronder de zesde episode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *