Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Groenlandse vriestrawler Tuugaalik in botsing met ijsberg

1 min read

Royal Greenlands Tuugaalik.

Royal Greenland bevestigt dat hun vissersschip Tuugaalik betrokken is geweest bij een aanvaring met een ijsberg in noordelijke wateren terwijl het schip in dichte mist naar de visgronden voer. Het schip is nog geen jaar oud.

Volgens de communicatiemanager van Royal Greenland, Merete Lindstrøm is er geen gevaar geweest voor bemanning of schip. Niemand is gewond geraakt en er komt geen water binnen ook is er geen olielek als gevolg van de aanvaring.

Verzekeringen en de Deense Maritieme Autoriteit zijn op de hoogte gebracht en onze inspecteur is in gesprek geweest met de Deense Maritieme Autoriteit om ervoor te zorgen dat alle veiligheidsprocedures worden gevolgd.

Het schip heeft vervolgens koers gezet naar IJsland, waar de schade zal worden geïnspecteerd en eventuele tijdelijke reparaties zullen worden uitgevoerd. We hopen dat het schip en de bemanning snel weer naar zee kan om te vissen, aldus Merete Lindstrøm.

De Tuugaalik is 82,30 lang x 18 meter breed, 5505 GT, het is gebouwd bij Astilleros de Murueta in het Spaanse Bilbao voor de visserij op kabeljauw, heilbot en koudwater-garnalen. De opslagcapaciteit in het vriesruim is 1000 ton.  Onder een video impressie van de Tuugaalik.