Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Garnalenvissers met valse argumenten en foute RIVM-data weggejaagd door D66 en natuurclubs

2 min read

Marianne Zwagerman te gast op de WR40 in Den Oever.

Deze week was ik in de haven van Den Oever te gast op de WR40, de kotter van garnalenvisser Gerard Boerdijk. Ik sprak met hem, vissersvrouw Hillegonda Dijkman en gesaneerde visser Jan de Visser over het mes in de rug door de 15 natuurorganisaties die willen dat het ministerie van Landbouw en Visserij de vergunning van de vissers intrekt omdat zij schade zouden aanrichten aan de zeebodem en de organismen die daar leven.

Door: Marianne Zwagerman

De vissers zaten al in de gevarenzone omdat zij per 1 januari van dit jaar aanpassingen moesten doorvoeren aan de motoren van hun schepen om de stikstofuitstoot verder terug te brengen. De subsidieregeling daarvoor liet op zich wachten en de onderdelen zijn nauwelijks leverbaar.

De stikstofeis die de garnalenvissers naar de afgrond brengt is gebaseerd op foutieve RIVM-modellen. Volgens professor Han Lindeboom, die de RIVM fout aantoonde, valt hiermee de basis onder de claim van de natuurclubs weg waarmee ze de vergunningen van de garnalenvissers in willen laten trekken door het ministerie.

Ik kreeg een rondleiding van Gerard op zijn schip en sprak met de geëmotioneerde Hillegonda. Kijk en oordeel zelf over het lot van de vissers die net als hun collega-voedselmakers op de boerderijen ons land uitgejaagd worden onder aanvoering van D66. En laat je door Gerard Boerdijk meenemen in zijn dagelijkse leven aan boord. Lees hier meer op Mariannezwagerman.nl

Wil je mijn werk steunen? Kijk dan op http://mariannezwagerman.nl en word lid van de Club van Dwarskijkers. Voor 15 euro per jaar (incl. btw) ben je al lid, krijg je elke week een exclusieve column, uitnodigingen voor live events en meer. [Bron]

8 thoughts on “Garnalenvissers met valse argumenten en foute RIVM-data weggejaagd door D66 en natuurclubs

 1. Goede middag

  Ik vind het een schandaal wat daar gebeurd.
  De trots van Nederland wordt naar de bliksem geholpen dooe D66 en een paar gesubsidieerde natuurvogels, diue het verschil niet zien tussen een fiets en een schip.
  Beste is akties te beginnen dat D66 verdwijnt of zodanig gereduceerd wordt in Kamerwzetels, dat ze een onopvallend partijtje worden.
  Kaag naar Brussel sturen en haar naast Timmermans laten zitten. Ook zo’n lekkere jongen.

 2. Geachte heer Ezendam,
  Ik begrijp dat u verontwaardigd bent, want uw broodwinning (en dat van andere vissers) staat op verschillende manieren behoorlijk op de tocht. Toch vind ik het onterecht, dat u uw boosheid richt op D’66 en “een paar gesubsidieerde natuurvogels” want die zijn slechts de boodschappers van de wereldramp die zich de komende decennia stilletjes zal voltrekken wanneer de mensheid niet nu meteen het roer drastisch omgooit. Sedert het begin van de industriële revolutie zo’n tweehonderd jaar geleden heeft een minderheid van onze wereldbevolking (aanvankelijk en vooral vanuit Europa en de huidige VS) de eindige rijkdommen van onze aardbol uitgeput en tevens voor een enorm vervuilende uitstoot van allerlei – voor het leven van mens en dier – kwalijke stoffen en gassen gezorgd. Dit heeft er ook toe geleid dat een relatief klein deel van de wereldbevolking nu in een grote weelde leeft zoals u en ik die kennen. De rest van de wereld en haar bevolking van acht miljard mensen kampt daardoor met een enorme klimaatcrisis (met alle gevolgen vandien, zoals verwoestijning van grote delen van de wereld en zeespiegelstijging). Dit heeft allerlei ernstige gevolgen, zoals armoede, honger, oorlog, met alsgevolg enorme migratiestromen tot gevolg. Ik vrees daarom dat de harde realiteit zo is, dat u en ik (en onze kinderen en kleinkinderen) heel anders zullen moeten gaan leven willen we alle acht miljard mensen een even humane toekomst kunnen garanderen én onze aardbol niet verder aantasten.

 3. Dat ze zich maar richten op dupont en konsorten die maar ongebreideld mogen lozen met kankerverwekkende stoffen, ook tatasteel is er zo eentje.

 4. Jullie moeten niet zo door drammen op
  Ander gebieden is meer winst te behalen op verbetering milieu denk er maar eens over na.
  Nu zijn een stel doorgeschoten mensen
  Die niets anders te doen hebben werkende mensen aan het pesten ik vindt dat een stel idioten.

 5. Er bestaat maar 1 natuurramp, overbevolking van de aarde. 4 miljard is het maximum wet de aarde kan bevolken. Alle huidige rampen, dus ook milieuvervuiling komen voort uit overbevolking! Welke milieuclub, politieke partij of regering heeft dat ooit als grootste probleem aangevoerd. De wereldbevolking lijk wel een konijnen fokkerij !

 6. D66 en zijn natuurvriendelijke moeten zorgvuldiger werken. zij richten door ondeskundigheid veel onnodige schade aan. Beter is te kijken welke natuurvervuiling de oorlog in Ukraine levert, al helemaal als een van de kerncentrales door wie dan ook getroffen worden . Dan is de ramp niet te overzien !! Nee, liever oorlogje spelen. Pim

 7. Angst en paniek verkoopt goed door de aangestuurde media. Angstige mensen luisteren goed naar overheid.
  Wat betreft de klimaatverandering:
  Extreem weergebeurtenissen zijn van alle tijden. De zwaarste ramp die de mensheid ooit heeft getroffen, was de overstroming in China in 1931. Toen stierven tussen één miljoen en vier miljoen mensen.
  Daarna volgen overstromingen in 1887 (China – tussen 1000.000 en 2 miljoen doden), 1938 (China – 600.000 doden), 1975 (China – 231.000), 1935 (China – 145.000), 1530 (Nederland en België – waarschijnlijk 100.000), 1971 (Noord-Vietnam – 100.000), 1911 (China – 100.000) en 1287 (Nederland en België – waarschijnlijk tussen de 50.000 en de 80.000 doden).
  Laat de wetenschappers niet over ins regeren !! Die weten niks

 8. Geen vissers ?
  Pulsvissen verboden ,vriendelijk voor de zeebodem,dus . Vissers aan de slag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *