Fabeltjes van Greenpeace
2 min readHet is een tijdje stil geweest rond de fabeltjes vertellers van Greenpeace. Sinds de EMK actie in de haven van Rotterdam bleef het, op een bericht over een samenwerkingsverband met grote trawler rederijen na, verdacht stil rond de mannen die zichzelf als redders van de natuur beschouwen.
De meest verkochte sensatie krant van Nederland publiceerde afgelopen nacht om half 1 op hun site een sprookje die zijn weerga niet kent, dit alleen maar als reactie van Greenpeace op het Televisie programma die avond ervoor waarin het ging over de goede Tarbot stand.(Npo 2, Nieuws uur, 529.000 kijkers)
‘Sleepnetvissers bedreigen Zeebaars en Tarbot.’ Zo luiden de overduidelijk kop. De kop van een internetkranten stuk die eenzijdig, subjectief en fabelachtig in elkaar is geflanst. Niet wetenschappelijk onderbouwde feiten worden kort en bondig door Greenpeace, zij verklaren zelf onderzoek te hebben gedaan, naar voren geschoven. De hoofdoorzaak van de bedreiging rond Tarbot en Zeebaars is de niet-selectieve sleepnetvisserij. Wel geven de groene kereltjes toe dat de visstand van Tong en Schol zeer goed is.
“Het gaat goed met de Schol en de Tong maar door overbevissing met niet-selectieve vismethode worden soorten als Zeebaars en de Tarbot bedreigd. Volgens de milieuorganisatie is vooral de manier van vissen op andere vissoorten hier de oorzaak aan.” bron: De Telegraaf.
Bij mij vallen mijn haren, die ik toch al amper heb, van mijn hoofd wanneer ik dit lees. Waar heeft Greenpeace deze kolder op gebaseerd? Ja, het gaat super met de Tong en Schol stand, tevens het enige gedeelte wat wel klopt in het korte nieuwsbericht.
Maar dat juist nu Greenpeace verklaart, net op het moment dat wij Tarbot moeten terug gooien in zee, omdat het landelijke quotum te klein is en de vangsten te groot, Greenpeace verklaart dat het slecht gaat met de Tarbot, daar valt toch echt mijn bek van open. Hebben ze er überhaupt wel over nagedacht dat Zeebaars momenteel in hun trek periode zit, net zoals vogels, waardoor zij amper te vangen zijn? Daarbij komt kijken dat Zeebaars geen bodem vis is, Greenpeace heeft het over sleepnetvisserij die over de bodem gaat, snapt u hem nog?…………………………….>
>>> Lees hier verder op Schrijvendevisser.nl, reageren kan daar ook! <<<