Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Garnalenvisserij op menu Waddenvereniging

2 min read

Ik onderschepte een e-mail van de ontwikkelaar van de Blackbox voor garnalenvisserij. Daarmee kan de overheid vissers van minuut tot minuut volgen, net als bij de straks bij ons verplichte Slimme Meter.

Hoogesteger vraagt de Waddenvereniging  ‘de tanden te laten zien’ in lobby voor invoering van die Blackbox, om zo effectief gesloten visgebied af te dwingen. Geheel belangeloos vanzelfsprekend.

Door: Rypke Zeilmaker

Hebben de Britten na Brexit nog steeds Fish en Chips, wij hebben straks Gechipte Vissers, overal terug te vinden door de overheid en Stichting de Noordzee, net als de katten van Christien Absil en haar vriendinnen bij MSC.

Wij citeren Adriaan Hoogesteger aan de Waddenvereniging:

“Het draait om de vistijden en de vislocaties. Dat is toch ook waar de Waddenvereniging en de Stichting Noordzee in geïnteresseerd zijn? Zolang er geen blackbox aan boord staat die op een nauwkeurige wijze de vistijden en vislocaties registreert, kunnen de vissers hun gang gaan in de gesloten gebieden. AIS helpt daar echt niet tegen”.

Niet geheel toevallig dringt de Waddenverenging vervolgens in de Tweede Kamer aan op handhaving, de brief is me even ontschoten, die zwerft in mijn systeem maar vind ik wel weer.

Waddenleaks

Operatie Waddenleaks is begonnen, mijn onderzoeksproject naar de Slag om de Waddenzee: fondsenwervende belangenclubs als de Waddenvereniging en Vogelbescherming Zeist willen per 2018 zich met steun van de Rijksdienst voor Onderwerping van Nederland (RVO) tot baas van de Waddenzee maken, over de rug van traditionele gebruikers. Die operatie noemen zij ‘Een Beheerder Zijn’.

Een verzameling fondsenwervende belangenclubs als de Waddenvereniging en Vogelbescherming Zeist noemt zich dan ‘Coalitie Wadden Natuurlijk. De overheid plaatst bij deze operatie ‘Een Beheerder Zijn’ deze metromannetjes en communicatiemeisjes -die het Wad van Vierkleurendruk kennen – in hiërarchie boven mensen die er al generaties van leven…

>>> Lees hier verder op Climategate.nl, reageren kan daar ook! <<<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *