Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nederlandse garnalenvisserij genomineerd voor MSC Duurzame Vis Awards België

2 min read

Foto’s garnalenkotters door Koos de Visser

MSC België heeft de Nederlandse garnalenvisserij genomineerd voor ‘belangrijkste MSC-gecertificeerde visserij’. Deze nominatie is onderdeel van de MSC Duurzame Vis Awards België. Met deze nominatie wordt de Nederlandse garnalenvisserij erkend voor hun uitzonderlijke duurzaamheidspraktijken. De winnaars van de MSC Duurzame Vis Awards België worden verkozen op 12 september 2024.

Awards in verschillende categorieën

Sinds 2022 worden de MSC Duurzame Vis Awards België uitgereikt aan organisaties die zich inzetten om de visserijsector te verduurzamen. Er zijn in verschillende categorieën awards te winnen en per categorie maakt Marine Stewardship Council (MSC) elk jaar een selectie van organisaties die zorgen voor duurzame vis op het bord van de consument. De organisaties moeten passen bij de visie van MSC om genomineerd te kunnen worden. Uiteindelijk bepaald een onafhankelijke vakjury de winnaar van elke categorie.

Nominatie

Er zijn negen categorieën. Eén daarvan is de categorie ‘Belangrijkste MSC-gecertificeerde visserij’. In deze categorie zijn drie visserijen genomineerd: De Nederlandse mosselvisserij, de IJslandse kabeljauwvisserij en de Nederlandse grijze garnaal visserij. De Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO), waar de Nederlandse Vissersbond lid van is, beheert het MSC-certificaat voor de Nederlandse garnalenvisserij en is erg blij met de nominatie. “Het maakt ons als Nederlandse garnalenvisserij trots om de consument van duurzaam, verantwoord en lokaal gevangen garnalen te voorzien”, geeft Amerik Schuitemaker aan. “De nominatie geeft aan dat MSC ziet welke inspanningen de garnalenvisserij levert om duurzame stappen te zetten en geeft door deze nominatie hiervoor erkenning. Ook is het een motivatie om als garnalenvisserij te blijven werken aan een duurzame visserij, zodat de consument ook in de toekomst kan blijven genieten van MSC-gecertificeerde Hollandse garnalen”.

Voor meer informatie

Contact opnemen met het team Nederlandse Vissersbond via T 0527-698151 of secretariaat@vissersbond.nl, vragen naar Amerik Schuitemaker.

Nieuwsbericht Nederlandse Vissersbond