Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

1 min read

Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector.

Gisteren zijn er in de Tweede Kamer 2 moties aangenomen van Gijs Tuinman voor onze Nederlandse Visserijsector. Deze moties vragen onze regering het op te nemen voor onze Nederlandse Visserijsector in de Raad Buitenlandse Zaken én bij gesprekken over de groene handelsagenda in te zetten op ‘goede handel’, waarbij leidend moet zijn: strategische autonomie, voedselzekerheid, en lokaal eigenaarschap.

Gijs Tuinman hield gisteren een vurig betoog voor onze Nederlandse Visserijsector. BBB prijst onze Nederlandse vissector vanwege zijn bijdrage aan de voedselvoorziening voor Nederland en de rest van de wereld. BBB maakt zich wel zorgen over mogelijke beperkingen van WTO- visserijsubsidies en de impact ervan voor onze Nederlandse vissers.

Verder wordt de ‘groene handelsagenda’ besproken, waarbij BBB de regering oproept tot een heroverweging van duurzaamheidsdoelstellingen ten gunste van strategische autonomie en voedselzekerheid en lokaal eigenaarschap. Tot slot vroeg Gijs Tuinman naar de status van het EU-Mercosur Verdrag en of Nederland achter Frankrijk staat om het verdrag op te schorten. (Nieuwsbericht BBB)

Bekijk onder de inbreng van Gijs Tuinman.

5 thoughts on “Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

  1. Onze visser moeten blijven hier ons land mag niemand ooit af nemen dat zelfde geld ook voor onze boeren hier af blijven als dat klimaat gedoe schande ze maken alles kapot er mee is geld en macht geen woorden voor

  2. Eindelijk lijkt er iets te worden gedaan om de afbraak van een bedrijfst te stoppen. Hopelijk een begin van een kentering om het slopen van het bedrijfsleven. Er zijn al zat bedrijven gesloten (b.v. aluminium) een substantieel deel van nieuwe investeringen wordt in het buitenland gedaan. De politiek lijkt niet te beseffen dat het bedrijfsleven de welvaart in Nederland brengt en daarmee de mogelijkheid om alle belastingen te kunnen heffen.

  3. Helaas voor velen al te laat. Per direct weer laten pulsvissen, die het willen. Fransen straffen voor hun laffe plan. Misschien kunnen ze de rest van onze mooie vloot verdere ellende besparen. En weer een goede toekomstmogelijkheden kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *