Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Frans vissersschip Alexis IV verwoest door brand

1 min read

Het uitgebrande wrak van het schip is vandaag gestrand bij Cayeux-sur-Mer.

De Franse hekkotter Alexis IV is maandag voor de kust van Dieppe volledig uitgebrand. Alle zes bemanningsleden zijn ongedeerd.

In de nacht van zondag op maandag werd rond 2.30 alarm geslagen door de bemanning van het vissersschip dat zich op dat moment 10 zeemijl (18,5 km) van Le Tréport bevond.

Er was brand uitgebroken in de machinekamer. Volgens de maritieme prefectuur konden de zes bemanningsleden het vuur niet onder controle krijgen. Zij hadden ondertussen hun toevlucht aan de voorkant van het schip gezocht.

Het Franse Rescue Operations Centre (CROSS) zond een Mayday Relay-bericht uit om alle schepen die in het gebied aanwezig waren te informeren en schakelden een vissersvaartuig dat zich in de buurt bevond, en een helikopter van de Franse marine en de reddingsboot van het station van Dieppe in.

De bemanning zocht vervolgens hun toevlucht in een reddingsvlot, waaruit zij door derde vissersvaartuig dat zich in de buurt bevond zijn opgepikt. De helikopter arriveerde een paar minuten later ter plaatse en evacueerde de zes schipbreukelingen naar Le Tréport. Eenmaal aan land werd de bemanning opgevangen door de hulpdiensten en een medisch team van de Seine-Maritime (SMUR).

Het uitgebrande wrak van het schip is vandaag gestrand bij Cayeux-sur-Mer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *