Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Man overboord van garnalenkotter GRE 26 op Oostereems

1 min read

In het Waddengebied ten zuidoosten van het eiland Borkum is zondagmorgen een visser overboord geraakt van de Duitse garnalenkotter GRE 26 Avalon uit Greetsiel.

De Duitse maritieme opsporings- en reddingsdienst (DGzRS) coördineert een grote zoekactie opgezet door het Maritiem Reddingscoördinatiecentrum Bremen. Meerdere reddingboten, waaronder de Jan en Titia Visser uit de Eemshaven zijn op locatie.

Ook andere Duitse vissersschepen en een Duitse marine helikopter helpen mee met zoeken. Vanwege de sterke stroming is het zoekgebied uitgebreid tot tussen Borkum en de Eemshaven. Verschillende brandweerkorpsen zoeken langs de Oost-Friese kust.

Ondanks intensieve inspanningen van de zoekteams, is de vermiste visser tot op heden niet gevonden.

Update maandag 17 juni 2024: De zoektocht naar de visser is voorlopig gestaakt. Het zoeken wordt pas hervat als er nieuwe bevindingen zijn, zo maakte de Duitse maritieme opsporings- en reddingsdienst (DGzRS) zondagavond laat bekend.

Update zaterdag 22 juni 2024: Lichaam van vermiste Duitse visserman gevonden