Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Garnalenvissers dreigen MSC-certificering te verliezen

1 min read

Garnalenvissers dreigen MSC-certificering te verliezen.

De garnalenvissers dreigen de MSC-certificering te verliezen waarmee de garnalen nu nog als duurzaam aan de consument worden verkocht, zo meldt Omrop Fryslân. Er is nu een groep vissers die zich niet meer aan de afspraken houdt en met niet gecertificeerde garnalen van zee komt.

De waarschuwing komt van de Marine Steward Counsil Benelux die over dit keurmerk gaat. De garnalenvissers hebben samen met Duitse en Deense vissers en visserijbiologen een beheerplan opgesteld voor het keurmerk dat ze dragen. Een van de afspraken die daarin staat is dat er minder uren mag worden gevist als er ook minder garnalen zijn.

De vissers zitten nu in een situatie dat er minder garnalen zijn en dan treedt die urenbeperking in werking. Er zijn nu een paar garnalenvissers die niet mee willen doen aan die beperking en die willen nu dus buiten MSC aanvoeren”, legt Christine Absil van de organisatie uit. Die beperking houdt op dit moment in dat er maar 24 uur in de week gevist mag worden……..

Lees hier verder op Omrop Fryslân.

2 thoughts on “Garnalenvissers dreigen MSC-certificering te verliezen

  1. Willen onze overheden de laatste vissers nu ook nog om zeep helpen?
    Maak u hard voor deze bedrijfstak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *