Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Longliner uit Grimsby wint Trawler race 2006

2 min read

Aan het einde van de dag werd de Apollo uitgeroepen tot winnaar in de categorie Boomkotters en grote schepen

Ieder jaar wordt in de baai bij Brixham de Trawler race gehouden. Alle visserij schepen uit Brixham en omstreken doen daaraan mee. Dit is ieder jaar weer een heel schouwspel.

Door: Ruud van der Zwan

In Brixham varen veel vissersschepen die oorspronkelijk zijn gebouwd voor Hollandse eigenaars. Er zijn dan ook altijd Hollanders aanwezig tijdens de race. Er waren delegaties uit Scheveningen ,Goedereede en Bruinisse

De delegatie uit Scheveningen was uitgenodigd aan boord van de Apollo en werd daar zeer goed ontvangen.

De bedoeling van de race is om een bepaalde afstand in een bepaalde vooraf aangegeven tijd te varen. Het is dus niet echt een race. Dan zouden ieder jaar dezelfde schepen winnen.

De schipper geeft dus vooraf aan hoelang hij over het vastgestelde traject gaat varen en door de jury wordt dan gekeken wie daar het dichtste bijzit.

Er wordt in 3 categorieën gevaren. [1]Boomkotters en grote schepen. [2] Kleinere dagboten. [3]Vissersvaartuigen voor  schelpdieren (potters en dergelijke).

Dit jaar was ook de longliner Apollo van John Hancock aanwezig in Brixham. Dit schip is een ex longliner uit Noorwegen en vaart nu vanuit Grimsby ook als longliner. Deze neemt ieder jaar deel aan de race. John is een graag geziene gast in Brixham.

Aan het einde van de geweldige dag met mooi weer werd de Apollo uitgeroepen tot de winnaar in de categorie Boomkotters en grote schepen. Ook werd de Apollo winnaar als best verzorgde schip. De prijs was een schitterende scheepsbel met inscriptie gesponsord door Maaskant Scheepswerf.

Dit tot blijdschap van de Schipper en bemanning en de vele gasten aan boord die waren uitgenodigd door John., de Schipper van de Apollo heeft te kennen gegeven volgend jaar wederom aanwezig te zijn op de Trawler race in Brixham. Onder een paar foto’s.

Brixham trawler race 2006
Brixham trawler race 2006
Brixham trawler race 2006

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *