Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Britse vissers vinden deel van Amerikaanse raket

1 min read

Het brokstuk van 10 bij 4 meter zat vol met mossels toen de vissers het zagen drijven in de buurt van de Scilly Islands, op het uiterste Zuidwestelijke puntje van Engeland.

Britse vissers hebben in de buurt van de Scilly Islands voor de Britse kust een deel van een raket opgevist. Het gaat om een deel van de SpaceX Falcon 9 raket die in juni in Florida ontplofte.

Het brokstuk van 10 bij 4 meter zat vol met mossels toen de vissers het zagen drijven in de buurt van de Scilly Islands, op het uiterste Zuidwestelijke puntje van Engeland. Eén van de vissers zei eerst te denken dat het een dode walvis ging, omdat er meeuwen omheen cirkelden.

De Britse kustwacht kon het stuk bergen met de hulp van een lokale schipper. Ze sleepten het naar het een strand bij Tresco, waar een commandant van de kustwacht vaststelde dat het een deel van de ontplofte raket moest zijn. Op het metalen deel staat een Amerikaanse vlag en de naam ‘Falcon 9′

De Falcon-raket van het Amerikaanse bedrijf SpaceX explodeerde op 28 juni toen het met voorraden op weg was naar het internationale ruimtestation ISS. De resten van de raket vielen in de Atlantische oceaan en door de oceaanstroming is blijkbaar een deel daarvan nu al bij Groot-Brittannië terechtgekomen. Onder een video door CNN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *