Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

KNRM bezorgt kerstbroden

1 min read

Kerstbroden afgeleverd op de schepen die in het ankergebied voor Scheveningen lagen.

Woensdag 23 december heeft de Scheveningse reddingboot Kitty Roosmale Nepveu tijdens een oefentocht kerstbroden afgeleverd op de schepen die in het ankergebied voor Scheveningen lagen.

Vanwege de tijd van het jaar werd besloten om de oefentocht die dag te combineren met het bezorgen van kerstbroden op de schepen voor de Scheveningse kust om in deze eenzame tijd voor de zeelui wat afleiding en aandacht te organiseren.

Om half tien vertrok de Kitty voor een reguliere oefening bedoeld om het langszij en aan boord gaan bij grotere schepen te oefenen. Iets wat niet vaak genoeg geoefend kan worden, omdat bij medische evacuaties dit vaak in de praktijk voorkomt.

Aangekomen bij de schepen werd gevraagd of er langszij gekomen mocht worden en gemeld dat de reddingboot een kleine kerstattentie wilde overhandigen.

De kerstbroden, afkomstig van lokale bakkers, werden enthousiast ontvangen door de bemanningsleden van de voor anker liggende schepen en de KNRM werd dan ook hartelijk bedankt voor het transport van de broden. Onder de video [KNRM Scheveningen, 25 december 2015]

Video: KNRM – Kerstbroden bezorgen. Geüpload op 25 dec. 2015 door Marnix Jansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *