Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Europese gids voor risicopreventie op kleine vissersvaartuigen

1 min read

Europese gids voor risicopreventie op kleine vissersvaartuigen

Deze gids is bedoeld om risico’s voor kleine vissersvaartuigen en de mensen die daarop werken te voorkomen, zodat de boten en hun bemanning veilig van hun tocht terug kunnen keren.

Vissersvaartuigen maken 80 % van de totale vissersvloot van de EU uit en het aantal dodelijke ongelukken, letsels en vaartuigen die verloren gaan is onaanvaardbaar hoog. Deze gids kan helpen risico’s te voorkomen en zo de vissersgemeenschap in bredere zin beschermen.

In elke module geeft de gids informatie over een belangrijk onderwerp, zoals het vaartuig, de bemanning, visserijactiviteiten, gebeurtenissen uit de praktijk en risicobeoordeling, maar ook aanvullende informatie over reddingsvesten, stabiliteit, EHBO, werkuitrusting en rampoefeningen.

Dankzij de termenlijst en de illustraties, foto’s en grafieken die de hoofdpunten verduidelijken is de gids een zeer gebruikersvriendelijk naslagwerk. De publicatie is in gedrukte en elektronische vorm verkrijgbaar in alle officiële talen van de EU.

>>> Download de gids hier <<<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *