Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vier nieuwbouwopdrachten Padmos voor Franse rederijen

2 min read

De eerder dit jaar gebouwde ‘Rose de Cascia’

Machinefabriek Padmos heeft vanuit Frankrijk twee dubbele nieuwbouwopdrachten ontvangen. Rederij Scopale uit Boulogne/Etaples heeft bij Padmos, in aansluiting op de serie van drie nieuwbouwers, nog twee 19-meter lange vissersschepen besteld.

Daarnaast heeft rederij Apak uit Lorient opdracht gegeven voor de bouw van twee vissersschepen met een lengte van 21,80 meter.

De schepen voor rederij Scopale worden kopieën van de eerder dit jaar gebouwde ‘Rose de Cascia’, ‘Le Marmouset 3’ en ‘La Trinité’. Het laatstgenoemde vaartuig wordt binnenkort opgeleverd. De nieuwe schepen ‘Mercator’ en ‘Manureva’ worden uitgerust voor flyshooten, trawlen en pelagisch vissen.

De afmetingen zijn: lengte 19,20 meter bij een breedte van 7,50 meter en een holte van 3,65 meter. De casco’s zullen gebouwd worden bij Manche Industrie Marine in het Franse Dieppe, zoals dat ook voor het eerdergenoemde trio het geval was. De voortstuwing zal weer worden verzorgd door een Mitsubishi-krachtbron van 360 kW. De opleveringen staan gepland voor december 2018 en april 2019. ,,Gezien de goede vangstresultaten was het voor opdrachtgever Scopale een logische stap om er nog twee nieuwbouwers aan toe te voegen’’, zegt directeur Leon Padmos ‘heel blij’. ,,Een mooie afsluiting van het jaar 2017.’’

Rederij Apak

Een ‘doorontwikkeling’ van de genoemde Scopale-schepen, noemt Padmos de opdrachten voor de ‘Marie-Lou’ en ‘Le Dulmen’ voor rekening van rederij Apak. De afmetingen van deze schepen zijn 21,80 meter bij een breedte van 7,80 meter en een holte van 3,65 meter. Ook deze schepen worden uitgerust voor de drie genoemde vangsttechnieken. Het werkgebied wordt de Golf van Biskaje. Deze casco’s zullen worden gebouwd bij CSR in Rotterdam.

Voor de voortstuwing opteert Apak voor een 440 kW sterke Mitsubishi, gekoppeld aan een Masson-reductiekast en een verstelbare schroef van 2.500 millimeter. Eerder dit jaar werd voor deze Bretonse rederij hun schip ‘Naoned’ ingericht voor de flyshootvisserij op de Padmos-vestiging in Bruinisse. Ook voor deze schepen staat voor oplevering december 2018 en april 2019 op de planning. [Bron: Visserijnieuws.nl]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *