Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Frans vissersschip na brand gezonken bij Dieppe

1 min read

Frans vissersschip ‘Camaléa‘ in brand brand voor Dieppe, foto @ Préfecture Maritime de la Manche et mer du Nord

Afgelopen zaterdag 24 maart was er een grote reddingsoperatie op zee buiten Dieppe. Op een Frans vissersschip met 4 mensen aan boord was brand uitgebroken. Eén matroos raakte licht gewond.

Rond 17.30 uur is op de 18 meter lange Camaléa brand ontstaan op 22 zeemijl, 40 km ten noordoosten van Dieppe, er waren vier bemanningsleden aan boord. De zij konden het scheepje snel met een reddingsvlot verlaten.

Eén matroos licht gewond

Het vissersschip Majesty, dat in de buurt was, heeft de vier bemanningsleden opgepikt en naar Dieppe gebracht. Eén van de matrozen is licht gewond. Bij aankomst in de haven rond 20:30 uur is de bemanning vervolgens naar een ziekenhuis in Dieppe gebracht.

Na uren blussen slaagden patrouilleboten erin het vuur te doven. Zondag 25 maart rond 10.30 is de sleepboot Abeille Languedoc begonnen met slepen van het vissersschip naar de haven van Dieppe. Het uitgebrande vissersschip was toen in een slechte staat.

Ondanks voorzorgsmaatregelen genomen door de bemanning van de Abeille Languedoc bij het slepen is het scheepje ongeveer twintig mijl buiten Dieppe gezonken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *