Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Garnalenvisserij Lukkien – [Docu]

1 min read

In de documentaire “Visserij Lukkien” volgen we het familiebedrijf Maatschap Lukkien. Al generaties lang gaan deze zeemannen elke week weer de woeste zee op om garnalen te vangen. Maar hoe komt deze ambachtelijke garnaal eigenlijk vanuit de zee op je bord terecht?

In deze documentaire zien we wat er zoal op een viskotter gebeurt en wat er komt kijken bij het proces van vangst tot verkoop. Kunnen de vissers overleven met steeds meer strengere regels en wetten waar men zich aan dient te houden? Deze documentaire neemt je mee in de geschiedenis van de visserij en het oude vissersdorp Zoutkamp. Wat is er sindsdien veranderd? Zouden de vissers liever terug gaan naar de tijd van weleer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *