Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Padmos ontwerpt nieuwe Belgische boomkorkotter

1 min read

Padmos ontwerpt in opdracht van Rederij Nathalie de nieuwe Belgische boomkorkotter Z 483.

De Belgische Rederij Nathalie heeft Machinefabriek Padmos opdracht gegeven een nieuwe Vlaamse boomkorkotter te bouwen. ,,De kogel is door de kerk’’, zegt opdrachtgever Dany Vlietinck (55). De Vlaamse reder is niet over één nacht ijs gegaan. Eind september tekende hij bij Padmos voor een naar eigen zeggen ‘duurzame bokker’.

,,De kotter wordt compleet opnieuw ontworpen, met als uitgangspunten een optimaal brandstofverbruik, veiligheid, bemanningscomfort, duurzaam en kwaliteit’’, aldus werfdirecteur Leon Padmos.

,,We zijn als Padmos erg blij met deze opdracht en vinden het een uitdaging om voor Rederij Nathalie een schip te mogen ontwerpen en bouwen met genoemde uitgangspunten. We laten op basis van de golfstroomvelden op de diverse Belgische visgronden een zeegangsanalyse maken, om een zo veilig, snel en comfortabel mogelijk schip te bouwen. Belgen stomen relatief lang. Het onderwaterschip is dus nog in de ontwerpfase. We willen tot het gaatje gaan, zoals met al onze ontwerpen. Ditmaal voor een bokker, waarvan we de laatste – de GO 9 – in 2002 hebben gebouwd.’’

>>> Lees hier verder op Visserijnieuws.nl <<<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *