Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Traceerbaarheid van visserijproducten: weet wat u koopt!

1 min read

Afgelopen donderdag 10 oktober, in Brussel, vond er een workshop plaats over de traceerbaarheid van visserij- en aquacultuurproducten. Aanwezig waren vertegenwoordigers van de Europese Commissie, het secretariaat van de Raad, het Europees Parlement, de EU-lidstaten en vertegenwoordigers van de adviesraden.

Het kennen van de oorsprong van vis is belangrijk zodat we de garantie hebben dat deze legaal is gevangen. Nauwkeurige informatie over het vastleggen ervan moet van net tot op bord worden doorgegeven, wat niet altijd gemakkelijk is. Tijdens deze workshop zullen deelnemers verschillende traceerbaarheidsoplossingen verkennen, zoals barcodes en digitale systemen, evenals blockchain-technologie en standaardisatie.

De resultaten van deze besprekingen zullen de lopende herziening van het voorstel van de Europese Commissie voor nieuwe bepalingen inzake traceerbaarheid binnen de EU-controleverordening ondersteunen, die momenteel door de wetgevers wordt besproken. Voor meer informatie zie onderstaande link (bron)

Agenda of the event

Control Regulation (EC) 1224/2009

Proposal of new control regulation

The EU’s fisheries control system

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *