Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Belgische Paardenvissers mogen de zee weer in

1 min read

Paardenvissers vissen op garnalen. Het strand van Oostduinkerke is hier zeer geschikt voor.

Alle Belgische paardenvissers kregen dinsdag een mailtje dat ze vanaf vandaag opnieuw de zee in mogen. Dat geldt ook voor vissers, strandvissers, kruiers of hengelaars, zolang ze de corona-maatregelen maar naleven.

Het Laatste nieuws schrijft : De paardenvissers moeten rekening houden met de sociale afstand van anderhalve meter. Daarnaast mogen ze maximum met twee samen vissen. Zie je tijdens het wandelen de paardenvissers in zee? Hou dan afstand want samenscholing blijft verboden. Ook vissen, strandvissen, kruien en hengelen kunnen met personen met wie je onder hetzelfde dak woont of in het gezelschap van twee steeds dezelfde personen.

“De zomerdemonstraties van onze paardenvissers hebben we helaas afgeschaft”, duidt diensthoofd Toerisme Mieke Gesquiere. “De paardenvissers gaan nooit met meer dan twee naar zee. De ene gaat vissen aan Sint-André en de andere aan Groenendijk. Ze kunnen elkaar wel tegenkomen in zee maar dan zijn de afstanden zeker gegarandeerd en kunnen ze elk hun richting uitgaan.” Aldus de krant.

Paardenvissers vissen op garnalen. Het strand van Oostduinkerke is hier zeer geschikt voor, er zijn geen golfbrekers of andere hindernissen. De traditie van het paardenvissen gaat vijfhonderd jaar terug. Kijk onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *