Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vissers levend gevonden na 42 dagen op drift in de Stille Oceaan

1 min read

Vissers levend gevonden na 42 dagen op drift in de Stille Oceaan

Twee van de drie vissers van de Marshalleilanden die sinds 2 april vermist waren op zee zijn met hun bootje aangespoeld  in Namoluk, een klein atol in de Federale Staten van Micronesië.

Een zoekactie door het Amerikaanse leger en kustwacht en de zee patrouille vanaf de Marshalleilanden leverde destijds niets op.

De kleine boot met buitenboordmotor spoelde donderdagochtend aan, de vissers zwak maar levend na een drift van 42 dagen op de open oceaan. Details over hun gezondheid waren niet onmiddellijk beschikbaar op het geïsoleerde atol.

“Ze waren mager en zwak zoals je zou verwachten na 40 dagen op zee”, zei Jack Niedenthal, minister van Volksgezondheid van de Marshalleilanden

Ook een derde man zat bij vertrek op de boot, maar over zijn lot is nog niets bekend. De vissers zullen na medische verzorging gerepatrieerd worden naar de Marshalleilanden.

Overlevingsverhalen zoals deze zijn niet ongebruikelijk in de westelijke Stille Oceaan, waar kleine eilanden worden gescheiden door uitgestrekte oceaanoppervlakken. In 2006 werden drie Mexicanen gered na negen maanden dobberen op de Stille Oceaan bij de Marshalleilanden. In 2014 werd een Salvadoraanse schipbreukeling gered in hetzelfde gebied na 16 maanden op drift.

https://youtu.be/xqd5tQEAlrs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *