Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Bemanning UK 48 red vluchtelingen voor Britse kust

1 min read

Bemanning UK 48 red vluchtelingen voor Britse kust, foto's bemanning UK 48.

Urker vissers aan boord van de UK 48 hebben gistermorgen een rubberboot met vluchtelingen voor de kust van Engeland uit zee gered. Schipper Gerrit Bakker en eigenaar Riekelt Bakker van de UK 48 vertellen hier over de gebeurtenis op radio 1.

Volgens de schipper van de UK 48 dobberde het bootje in de drukke vaarroute en is het een wonder dat het niet is overvaren door een groot schip. “Hier varen 10 grote schepen per uur langs en die zien zo’n klein bootje niet, eerder was het nog mistig ook“.

Men vermoed dat het bootje uit Calais is vertrokken en toen is verdwaald. Het bootje dobberde zonder benzine 40 mijl noordelijker op de Noordzee, noordoostelijk van Ramsgate.

De 26 opvarenden, onder wie drie kinderen, waren er redelijk goed aan toe. “Ze hadden dorst en we hebben ze wat te eten gegeven.” De vluchtelingen, vermoedelijk uit Irak, mochten waarschijnlijk vanwege corona maatregelen niet aan boord komen van de kotter. “We hebben de Engelse kustwacht ingeschakeld en wij zijn langszij blijven liggen totdat er hulp kwam.”

De Urker bemanning van de Z 182 heeft vorig jaar december ook een bootje met 19 migranten (16 mannen, 1 vrouw en 2 kinderen) gered. Deze probeerden toen ook via het kanaal met een klein bootje van Frankrijk naar Engeland te varen.

De Ramsgate RNLI moest een noordoostelijk koers varen naar het bootje en de UK 48
Urker vissers hebben gistermorgen een rubberboot met vluchtelingen voor de kust van Engeland uit zee gered

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *