Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Sterke daling visaanvoer februari in Belgische havens door slecht weer

1 min read

In februari was er een sterke daling in de hoeveelheid vis die door Belgische schepen werd aangevoerd en in Belgische havens werd verkocht. Die daling, waarbij de aanvoer terugliep tot 922 ton, is te wijten aan de talrijke stormen in de maand februari.

Koplopers bij de aangevoerde vissoorten in de beschouwde maand waren inktvis en tong, met een respectievelijk aandeel van 19% en 18% van de hoeveelheid aangevoerde en verkochte vis, wat overeenkomt met 174 en 169 ton. De aanvoer van schol is gekrompen tot amper 73 ton.

Tong, waarvoor in februari 15,63 euro per kilo moest worden betaald, was goed voor 54% van de totale waarde, terwijl het waarde-aandeel van schol terugliep tot 3 %.

Inktvis levert in genoemde maand een bijdrage van 12% aan de totale waarde, wat voornamelijk toe te schrijven is aan de aanvoer. Naast tong blijft tarbot de prijzentopper in februari met een waarde van 16,54 euro per kg.

Klik hier voor de cijfers en meer informatie op de website van Statbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *