Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe UK 135 ‘Sjoerd Hendrikje’ in de vaart

1 min read

De nieuwe UK 135 ‘Sjoerd Hendrikje’. Foto via facebook Padmos.

Ruimte en rentabiliteit. Daar waren de broers Cees en Hendricus Pasterkamp op zoek. Ze prijzen zich gelukkig dat het plan om hun kotter ingrijpend te verlengen en te moderniseren kon worden ingewisseld voor de opdracht van een nieuwe UK 135 ‘Sjoerd Hendrikje’ bij Padmos. ,,Nu maar kijken dat we de bankrekening weer recht kunnen trekken.’’

,,Heel bijzonder’’, zegt Cees Pasterkamp over weer een nieuwe UK 135. ,,Vader maakt zijn vierde nieuwbouwer onder hetzelfde nummer mee. Dat is niet velen gegeven.’’ Vader is de 79-jarige Sjoerd Pasterkamp. Walschipper Cees is de oudste zoon, jongste zoon Hendricus is schipper. Lachend: ,,Onze vader is er groos op, was natuurlijk mee met proefvissen en heeft als allereerste een nacht aan boord doorgebracht.’’

,,Alles draaide goed’’, zegt Hendricus na het proefvissen en het lossen van de eerste (dag)vangst vrijdagavond. ,,De eerste trek was het uiteraard nog wat puzzelen, want alles is nieuw. Na drie leuke trekjes zijn we weer naar binnen gestoomd.’’ [Onder een video van de proefvaart]

Lees hier verder op Visserijnieuws.nl

De brug van de nieuwe UK 135. Foto via facebook Padmos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *