Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Zoektocht garnalenvissers naar vermist meisje [update]

1 min read

Nog een laatste zoektocht voordat de garnalenvissers terugkeerden naar de havens. In totaal deden 20 kotters donderdagochtend opnieuw op eigen initiatief een ultieme poging om het 14-jarige Duitse meisje te vinden dat sinds zaterdagavond bij Ameland wordt vermist.

Hoewel de officiële autoriteiten woensdagmiddag aankondigden dat ze de zoektocht naar het meisje zouden staken , wilden de garnalenvissers er opnieuw alles aan doen om haar te vinden. De vissers waren vanaf maandag op eigen initiatief betrokken bij de zoekactie.

Vandaag waren de vissers vooral op zoek bij de plek waar het meisje in zee is verdwenen. Een aantal kotters wierp hun netten uit. ‘We hebben het geprobeerd bij paal 17, waar speurhonden iets hebben geroken’, zegt Johan Rispens van de ZK 18.

Andere schepen zijn onder begeleiding van de KNRM van het Westgat tot het Bornrif gevaren. Zij speurden het wateroppervlak af.

Meerdere keren was er een melding dat er iets was gezien, maar telkens bleek het loos alarm te zijn, zegt Rispens: “Helaas hebben we niet gevonden wat we zochten”.

Update Vrijdag:

Wel werd er tot nu toe doorgezocht en vrijdag werd het lichaam van het 14-jarige Duitse meisje gevonden. Een zoekteam van de Landelijke Eenheid van de politie vond in de middag haar stoffelijk overschot bij het booreiland voor de kust van Ameland.

De KNRM heeft het lichaam vervolgens aan land gebracht. Daar is het Duitse meisje door haar familie geïdentificeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *