Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Verloop berging UK 172 [video’s]

1 min read

Afgelopen Zondag is het Deense baggerschip Toste R begonnen met het graven van een geul richting UK 172 [zie video 1 onder]. De sleepboot Multratug 17 [Motorvermogen: 5128 PK] is inmiddels uit Nederland gearriveerd. Later is daar de Multrasalvor 4 ook bijgekomen.

De UK 297 heeft de sleep verbinding over gegeven aan Multratug 17, daar waren ze heel blij meer, dat scheelt de bergers weer een dag werk, aldus Jan de Boer van de UK 297 die eindelijk de haven van Thyboron kan opzoeken. (zie eerdere berichtgeving op deze website)

Zondagavond 21.30 is het hoogwater, De multratug 17 doet een eerste poging. In het begin zit er een klein beetje beweging in de UK 172, rond 22.30 is de kotter met de kop noord voor getrokken, verder is er geen resultaat. [zie video 2 onder]

De Multratug 17 heeft 1000 meter, 45 mm dikke staalkabel aan boord. Deze kan aan boord van de UK 172 alleen bevestigt worden aan de ondermast die sterk genoeg behoort te zijn. De bolders op de bak zijn waarschijnlijk niet sterk genoeg voor de 5000 pk. van de Multratug 17.

Maandagmorgen is de Troste-R weer verder gegaan met het baggeren van de geul naar de UK 172. Maandagmiddag is de golfbreker weggebrand, ook is er een extra sleepkabel overgebracht naar de kotter.

Volg de operatie hier [ evt. op de livestream] of op Marine traffic of Vesselfinder onder het kopje allerlei van deze website.

Video 1: Deense baggerschip Toste R begonnen met het graven van een geul richting UK 172.

Video 2: De multratug 17 doet de eerste poging, echter zonder resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *