Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

E 271 ‘Julie of Ladram’ na refit terug naar Brixham

1 min read

E 271 ‘Julie of Ladram’ na refit bij Luyt terug naar Brixham, foto Luyt.

De proefvaarten van de ‘Julie of Ladram’ E-271 bij Texel zijn afgerond. Na een grote refit bij Luyt in Den Oever en met een nieuwe ‘look’ is de kotter van rederij Waterdance nu op weg naar thuishaven Brixham in het VK.

De Luyt Groep meld op twitter: ‘Julie of Ladram’ E-271 during sea trials yesterday, now heading to home port Brixham after major refit: Overhaul LUYT winch, renew fish room, paintwork in Waterdance colours, building in two new generators, inspection Stork main engine, repair derricks, inspection of blocks etc. Sailing onto Brixham! Best of luck to E-271 skipper Sean Michael Beck and crew from all at LUYT’.

De Julie of Ladram E-271 is een 38,33 meter lange en 8,02 meter brede boomkorkotter. Het schip is oorspronkelijk gebouwd bij Haak in Zaandam in 1983 en in de vaart gekomen als de Cornelis Maria TX-49.

De kotter was al eerder in het VK geregistreerd als BCK-43 ‘Quo Vadis’, maar is recent door Waterdance overgenomen van de familie Nentjes uit Urk die de kotter onder Duitse vlag in de vaart had als ST-27 ‘Jacob Grietje’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *