Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Greenpeace wil doorgaan met dumpen van rotsblokken in de Noordzee

1 min read

Eerder door Greenpeace gedumpte rotsblokken weer uit de Noordzee gevist

Greenpeace wil maandag gewoon doorgaan met rotsblokken dumpen in de Noordzee. Het onder Nederlandse vlag varende Greenpeace schip, Esperanza, heeft ondertussen een nieuwe lading opgehaald in Hamburg.

De blokken worden net als begin vorige week op de Doggersbank gedumpt. Begin deze week werden vijftien blokken op de grenzen van de zandbank gedumpt. Volgens de Nederlandse directeur Joris Thijssen van Greenpeace komen de nieuwe rotsblokken binnen die grenzen te liggen.

Het actieschip Esperanza arriveert maandag, indien het weer en de autoriteiten dit toestaan, vanuit Hamburg in het gebied. Volgens Greenpeace is er ongeveer 24 uur nodig om de nieuwe lading ‘af te zinken’.

Landelijke visserijorganisatie VisNed heeft afgelopen week namens haar leden aangifte gedaan tegen de organisatie. Greenpeace brengt de levens van vissers moedwillig in gevaar, terwijl er van illegale visserijactiviteit geen sprake is.

De stenen van Greenpeace zijn een risico voor vissers; netten en tuigen kunnen blijven hangen en beschadigd raken. Als hun netten verstrikt raken in wat Greenpeace beschrijft als ‘enorme granieten rotsblokken’ kunnen schepen hierdoor zelfs zinken of kapseizen.

Op facebook is de volgende oproep geplaatst: Graag uw steun om Greenpeace tot de orde te roepen en te laten stoppen om rotsblokken te storten in de Noordzee waarmee ze vissers in gevaar brengen: https://facebook.com/groups/2952990001473359/permalink/2952991564806536/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *