Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

4G-dekking op de Noordzee aanzienlijk uitgebreid

1 min read

Dekkingsgebied in de Nederlandse wateren ruim 5.000 km2 groter

De 4G-dekking op de Noordzee is met ingang van 12 oktober aanzienlijk uitgebreid. Door de aanleg van een nieuw offshore antennenetwerk is het dekkingsgebied in de Nederlandse wateren ruim 5.000 km2 groter geworden, dat is vergelijkbaar met de oppervlakte van de provincie Noord-Brabant. De dekking loopt tot voorbij het Noorse Bergen.

Het grotere dekkingsgebied wordt mogelijk door een samenwerking met Tampnet. De vooraanstaande Noorse telecomleverancier voor de offshore-industrie heeft daartoe in het Nederlandse deel van de Noordzee tien masten met 25 antennes neergezet.

Watersporters, passagiers van cruiseschepen, vissers en zakelijke gebruikers profiteren als ze verder dan 15 kilometer uit de Nederlandse kust zijn door te roamen op het dekkingsgebied op de Noordzee.

Zakelijk gebruik primair

KPN en Tampnet richten zich met deze stabiele en snelle mobiele verbindingen op ‘het wijde water’ primair op de zakelijke markt. Maar ook consumenten zoals zeezeilers en sportvissers kunnen er gebruik van maken, bijvoorbeeld om even naar huis te bellen of via FaceTime te communiceren. Ook passagiers op cruiseschepen en veerboten kunnen hiervan profiteren.

Naar schatting 5.000 mensen verdienen hun brood op offshore platformen en in de zeevisserij. Een toenemend aantal komt daar regelmatig voor de bouw en het onderhoud van windmolens. Tenslotte is de marine ook actief in de Noordzee.

Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *