Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Europese vissers blijven hameren op hun belangen nu Brexit dichtbij komt

1 min read

Britse vissers tijdens de Fishing for Leave actie op de Thames

Op 1 januari verlaat het Verenigd Koninkrijk definitief de Europese Unie. De onderhandeling gaan de laatste fase in. De Europese visserijsector wil de EU-leiders bedanken voor hun voortdurende steun en roept alle partijen op om vast te houden aan het standpunt dat in het onderhandelingsmandaat is vastgelegd.

Persbureau Bloomberg meldt vandaag dat onderhandelaars van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk dicht bij een akkoord komen voor de visserij.

De onderhandelingen over een handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk gaan nog altijd door. Halverwege oktober leek het er even op dat ze zouden afspringen, maar er wordt opnieuw gepraat.

De grootste struikelblokken om tot een akkoord te komen, zijn nog altijd de visserij en de eis van de EU om een gelijk speelveld te hanteren. Daarmee wordt bedoeld dat de Britten zich aan een aantal normen moeten houden die ook in de EU van kracht zijn, om zo oneerlijke concurrentie te vermijden…

Lees hier verder op Vilt de website van het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw.

Lees ook: Handelsdeal na Brexit stapje dichterbij: ‘Bijna akkoord over visserij’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *