Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visserij vooralsnog vrijgesteld van nieuwe beperkende Corona maatregelen Denemarken

2 min read

Visserij vooralsnog vrijgesteld van nieuwe beperkende Corona maatregelen Denemarken

Onderstaand bericht van de Deense PO dat de visserij vooralsnog is vrijgesteld van beperkende maatregelen. We houden de ontwikkelingen in de gaten met betrekking tot de toegang richting Duitsland (vanuit Denemarken).

Naast de mail met betrekking tot speciale voorwaarden voor vissersvaartuigen in Deense havens – die u op 29 oktober heeft ontvangen, informeren wij u hierbij over enkele speciale voorwaarden en maatregelen die in het noorden van Denemarken zijn opgelegd om verspreiding van een speciaal type COVID-19 virus afkomstig van nertsfokkerijen – te voorkomen.

Een voorlopige lockdown is geïmplementeerd in zeven gemeenten in het noorden en westen van Jutland: Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammer-bugt, Vesthimmerland, Thisted en Læsø. Dit betekent dat er een aantal aanvullende maatregelen zijn opgelegd aan burgers die in dat deel van Denemarken wonen en werken.

Visserijactiviteiten vallen echter niet onder de nieuwe maatregelen, omdat er afwijkingen zijn gemaakt voor activiteiten die verband houden met de voedselvoorziening.

Met andere woorden, de nieuwe situatie en maatregelen hebben geen invloed op de activiteiten van Deense en buitenlandse vaartuigen en vissers die in dat deel van het land actief zijn.

Afhankelijk van in welk land de buitenlandse vissers hun thuisadres hebben, kunnen er nog speciale voorwaarden bestaan, maar in het geval van aan- en afmeren van een vaartuig in Denemarken, worden alle vissers geacht op doorreis te zijn.

De voorwaarden voor het opereren in Denemarken voor vaartuigen en vissers zijn dus in feite niet veranderd en blijven hetzelfde, ook al zijn sommige maatregelen in dat deel van Jutland voor de lokale burgers versterkt.

Maar om te proberen de situatie zo snel mogelijk weer “normaal” te krijgen, dringt de Deense PO er bij iedereen op aan voorzichtig te zijn, afstand te bewaren en responsief te handelen tijdens het verblijf in de haven van Denemarken of bij het aan- en afmeren van een schip.

De Deense vissers PO heeft de hieronder te downloaden posters naar al haar leden in het hele land gestuurd. Verspreid deze gerust onder alle vissers die in Denemarken actief zijn.

Download hier: Corona practical advice [pdf]

En hier: No acces on the vessel [pdf]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *