Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Groot aantal overboord geslagen containers in Noordzee

1 min read

Opnieuw heeft een schip in de Noordzee zeecontainers hebben verloren. Volgens Rijkswaterstaat gaat het om een schip dat in Duits gebied voer rond de positie 55.06 NB en 6.02 OL. Precieze details zijn nog niet duidelijk waar de containers vandaan komen maar vorige week is er wel een containersschip gezien dat een tijd stil heeft gelegen op die positie. Volgens schattingen gaat het om meer dan 200 zeecontainers. De positie is in de Duitse Bocht, het zuidoostelijke deel van de Noordzee dat begrensd wordt door de Nederlandse en Duitse Waddeneilanden.

Volgens diverse kotters zou er een enorm aantal containers op de zeebodem liggen zo hebben zij waargenomen met de sonar. Kustwacht Nederland kon nog niets over de containers zeggen en geeft ook aan dat het om Duits gebied gaat. De Kustwacht wacht ook meer berichten af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *