Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Gekapseisde UK 171 geborgen

1 min read

Gekapseisde UK 171 geborgen. Foto: Peter Bakker @peterbakker106

Multraship uit Zeeland heeft de gezonken UK-171, 20 mijl ten noorden van Schiermonnikoog weten te bergen. De garnalenkotter was een gevaar voor de overige scheepvaart en moest snel geborgen worden.

Het bedrijf bevestigde dinsdag staaldraden onder de Urker garnalenkotter, zodat er kon worden begonnen met het hijsen van de kotter. De weersomstandigheden waren gunstig genoeg voor een bergingspoging.

De kotter met 3 bemanningsleden sloeg woensdagmorgen 9 december even voor 10.00 uur ten noorden van Schiermonnikoog om. De drie opvarenden konden op de boeg klimmen. De bemanning van de TH-10, die in de buurt lag te vissen, kon de bemanningsleden van de gekapseisde UK-171 halen.

Het is nog onduidelijk waardoor de kotter is omgeslagen. Vermoedelijk zijn de netten ergens aan blijven haken en is de kotter daardoor gekapseisd.

Dat het mogelijk om een container gaat, is niet duidelijk. Wel werd bekend dat een containerschip ten Noorden van de Waddeneilanden opnieuw containers had verloren in de Noordzee.

De weer drijvende kotter is na de berging door BMS naar Lauwersoog gesleept.

1 thought on “Gekapseisde UK 171 geborgen

  1. Brexit
    Is het wat om onder Britse vlag te gaan varen? Zodat je gewoon in de Britse wateren kunt blijven vissen? En in Lowestoft aan land kunt brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *