Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

UK 160 ‘Riemda’ kapseist in Kanaal, bemanning gered.

1 min read
UK 160 Riemda gezonken

UK 160 ‘Riemda’: Foto Marcel Coster.

De UK 160 ‘Riemda’ is woensdagavond omgeslagen en gezonken, noord van Dieppe in Het Kanaal voor de kust van Frankrijk. De bemanning kon gelukkig worden gered.

Het verwerkingsdek van de flyshooter was volgens de eerste berichten vol water gelopen. De pompen konden het water niet meer wegpompen, mogelijk door een storing of defect. De schipper kon nog alarm slaan, waarna de bemanning van boord moest gaan, gekleed in overlevingspakken.

Volgens de eerste berichten zijn vier van de vijf bemanningsleden door de UK 242 aan boord genomen. De vijfde opvarende werd door een Franse helikopter uit zee gehaald en overgevlogen naar een ziekenhuis in Boulogne voor controle. De rest van de bemanning is door de UK 242 naar de haven van Boulogne gebracht.

Niemand van de bemanningsleden raakte gewond. Donderdagmorgen rond vijf uur arriveerden ze op Urk. ‘Onze dankbaarheid om deze afloop is zeer groot’, laat de familie van de eigenaar weten.

De UK160 ‘Riemda’ (IMO: 9454371, MMSI: 244170169) is een 32,90 meter lange hekkotter van Spaanse origine, werd in 2007 gebouwd voor Osprey Trawlers Ltd, als H-357 “Good Hope”. In 2018 werd het schip op Urk verkocht van Osprey Trawlers naar Brands UK 160 BV. Urk.

Het is de tweede keer deze maand dat een Urker kotter zinkt, begin december kapseisde de UK 171 ten noorden van Schiermonnikoog. De drie bemanningsleden werden opgepikt door collega-vissers en bleven ongedeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *