Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Oosterscheldekreeft seizoen 2021 van start

1 min read

Donderdag is de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen aan land gebracht

Donderdag is de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen aan land gebracht. Cabaretier Najib Amhali schonk de opbrengst van 5.000 euro aan de Stichting Sawasdee. Kreeftenvissers en -handelaren zijn ondanks corona optimistisch over het tot 15 juli lopende kreeftenseizoen.

Net als vorig jaar kon bij de seizoenstart geen grote Amerikaanse veiling worden georganiseerd. Toch had de visafslag Colijnsplaat – onderdeel van United Fish Auctions – een manier gevonden voor een substantiële donatie aan het goede doel. Gedurende het seizoen van de Oosterscheldekreeft moet een apart fonds nog meer geld bijeenbrengen voor scholingsprojecten voor kansarme kinderen in Cambodja.

Oog voor de samenleving

Corona mag er niet toe leiden dat wij geen oog meer hebben voor de problemen van kinderen in andere delen van de wereld,” aldus cabaretier Najib Amhali met de eerste Oosterscheldekreeft in de hand. “Sawasdee heeft prachtige scholingsprojecten in Cambodja die kinderen daar echt een betere toekomst geven. Mooi dat wij dankzij de start van het kreeftenseizoen hen een welbestede gift kunnen doen.” Amhali had de kreeft eerder in de ochtend ontvangen van Hans van Geesbergen, vicevoorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft. “De Oosterscheldekreeft is een prachtig product. De zoetige smaak en de fijne malse structuur plaatsen deze kreeft echt boven alle andere kreeftsoorten.

Lees hier het complete persbericht van United Fish Auctions

Lees ook: Start kreeftenseizoen zonder feestelijkheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *