Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Iers vissersschip “Horizon” na brand gezonken

2 min read

Iers vissersschip "Horizon" na brand gezonken. Foto Irish Coast Guard

De 4 bemanningsleden van een Iers vissersschip maken het goed nadat ze hun schip moesten verlaten na een ernstige brand aan boord vanmorgen (vrijdag 14 mei 2021).

Het ongeluk gebeurde ca. 27 kilometer van Old Head of Kinsale in zuid Ierland. Ondanks pogingen om de brand te bestrijden, zonk het schip dichtbij de plaats waar het in brand is gevlogen.

Vanmorgen werd Valentia Coast Guard kort voor 2 uur ‘s nachts gewaarschuwd voor een brand aan boord van het Ierse vissersschip “Horizon”. Er werd een volledige Search and Rescue operatie gestart. De Courtmacsherry All Weather Lifeboat en de in Waterford gestationeerde Kustwacht-helikopter (R117) zijn naar het visserschip gestuurd.

De omstandigheden waren gunstig met zwakke wind en een rustige zee. Andere schepen in het gebied reageerden ook, waaronder het Ierse marineschip LE George Bernard Shaw.

Kort na het uitbreken van de brand verliet de bemanning het schip met succes en later werden ze uit hun reddingsvlot gehaald door het Offshore Supply-schip ‘Pathfinder’ dat actief was in het Kinsale Gas-veld.

De bemanning is overgebracht naar de Courtmacsherry reddingsboot. De bemanning is niet gewond geraakt. Een ander schip ter plaatse, de Maersk Maker, probeerde het vuur te blussen, maar dat mocht niet baten.

Het wrak werd in de gaten gehouden door de Iers kustwacht Helikopter en de LE George Bernard Shaw. Het vissersschip is kort voor 7 uur vanmorgen gezonken.

De Ierse kustwacht heeft alle respondenten bedankt voor hun tijdige en professionele ondersteuning. De kustwacht is opgelucht dat er geen ernstige verwondingen zijn opgelopen in een potentieel zeer ernstige situatie. [Bron]

Iers vissersschip “Horizon” na brand gezonken. Foto Irish Coast Guard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *