Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Noodkreet tegen windturbines op vangstbestekken

1 min read

Noodkreet tegen windturbines op vangstbestekken. Foto via de beroepsvissers op twitter

De politie heeft donderdagavond 20 mei een spandoek van EMK op een windmolen van Vattenfall bij de Ketelbrug in beslag genomen. Het was een prikactie en noodkreet tegen het volplempen van de Noordzee en visgronden met windturbines. ‘Save our Sea!’

Enkele Urker en Belgische vissers brachten die avond een tien meter lang spandoek aan op een wiek van een windmolen aan de dijk van de Flevopolder langs de snelweg A6. Toen er vervolgens fakkels werden afgestoken kwam de politie.

Volgens een woordvoerder van de vissers toonde de politie begrip voor de frustratie in de beroepsgroep, maar het fraaie spandoek werd wel in beslag genomen en zou door justitie vernietigd worden. Bovendien werd een bon uitgeschreven omdat de kotterbus op de vluchtstrook was gezet.

Op het spandoek wijzen de vissers erop dat honderdduizend windmolens ten koste zullen gaan van het zeeleven en de visgronden. Wat de vissers betreft blijft het niet bij deze publieksvriendelijke actie. ,,We geven niet op!’’

Lees hier verder op Visserijnieuws.nl. Onder een reportage door Omroep Flevoland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *