Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Casco nieuwe Z 91 Franson gearriveerd bij Maaskant

2 min read

De Z 91 Franson. Foto Damen Maaskant.

Bij Damen Maaskant Shipyards in Stellendam is het 38 meter lange casco gearriveerd van de Z 91 Franson. Het casco is in polen gebouwd en naar Stellendam gesleept om daar afgebouwd te worden voor rederij Long Ships uit België.

Rederij Long Ships-eigenaar Eddie Cattoor bedankte het personeel van de werf in Gdansk voor hun werk gedurende een strenge winter. Hij zei: “Ik verwacht veel van de nieuwe Franson ten eerste om voedsel uit de zeeën binnen te halen. Vis voor een groeiende wereldbevolking. Ze zal ook een economisch belangrijke rol spelen, bijdragen aan de Vlaamse economie en werkgelegenheid in de havens en de vishandel en vooral bijdragen aan het creëren van bestaanszekerheid voor onze Vlaamse vissers.”

“De Franson is een veilig, efficiënt en ergonomisch schip. Een schip dat voldoet aan alle moderne en hedendaagse eisen en dat verder wordt aangevuld met de beste accommodatie voor de bemanning die vele dagen op zee hard moet werken.”

De BT3808 Franson is een nieuw ontwerp. Ze beschikt over het maximale tonnage en lengte die zijn toegestaan door de Belgische Maritieme Inspectie. Maaskant heeft het schip aangepast om een toename van 12% trekkracht tijdens de visserij te realiseren.

Rederij Long Ships is in 1934 opgericht door de grootvader van de huidige eigenaar. Deze laatste toevoeging aan de vloot van het bedrijf vervangt het schip Z90 Francine. De kotter zal het hele jaar door worden gebruikt om te vissen in de wateren van de Noordzee en het Skagerak en, in de zomer, de Golf van Biskaje. [Bron]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *