Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Subsidie voor maritieme innovatie Noordelijk Flevoland

1 min read

Provincie Flevoland stelt subsidie beschikbaar om innovatie en samenwerking in de maritieme sector in Noordelijk Flevoland te stimuleren

Na het succes van het Scholingsfonds stelt de provincie Flevoland ook subsidie beschikbaar om innovatie en samenwerking in de maritieme sector in Noordelijk Flevoland te stimuleren. Via het Innovatiefonds kunnen maritiem ondernemers vanaf 17 juni 2021 een voucher van €15.000 per bedrijf aanvragen voor innovatieve ontwikkelingen.

Voor de zomer

Op 8 juni 2021 hebben Gedeputeerde Staten (GS) besloten om €170.000 beschikbaar te stellen speciaal voor maritieme innovaties via het Innovatiefonds. Een interessante regeling voor de sector die, als alles volgens plan verloopt, de eerste vouchers nog voor de zomer kan uitgeven. Op 17 juni 2021 gaat het loket open en kan de subsidie aangevraagd worden door ondernemers die aan de voorwaarden voldoen.

Innovatievoucher

Met de maritieme kennis en innovatievoucher kunnen ondernemers kennis, kunde en/of faciliteiten inhuren met betrekking tot slimmer en schoner varen. Hiermee komt de provincie ondernemers financieel tegemoet. Om te innoveren, verduurzamen en te werken aan een toekomstbestendige Flevolandse maritieme sector.

Economie en welvaart

De provincie heeft met het Rijk en de regio de Regiodeal Noordelijk Flevoland gesloten om met elkaar regionale ontwikkeling en innovatie te stimuleren om daarmee de economie en brede welvaart een impuls te geven.

Meer weten

Voor meer informatie over het Innovatiefonds kunt u contact opnemen met Arjan de Bruin, projectleider Horizon Flevoland. E-mailadres arjan@horizonflevoland.nl

[Nieuwsbericht provincie Flevoland 10 jun 2021]

15.000 euro voor uitwerken innovatief visserijplan. Ben je een kleinere maritieme ondernemer en strand je in een woud aan aanvraagformulieren bij een subsidieaanvraag voor je innovatieve idee? Let dan even op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *