Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Reactie Federpesca op dreiging Europees trawlverbod

1 min read

Reactie Federpesca op dreiging Europees trawlverbod. Foto Federpesca.

Vissersorganisaties in heel Europa hebben woedend gereageerd op de vermeende dreiging van een algeheel verbod op de trawlvisserij na resoluties van het Europees Parlement in het kader van de biodiversiteitsstrategie voor 2030.

“We delen de bezorgdheid van veel vissers over het Europese beleid van voortdurende beperkingen op activiteiten die het voortbestaan van visserijbedrijven en hun bemanningen bedreigen”, aldus de Italiaanse visserijorganisatie Federpesca.

“In de afgelopen maanden hebben we al herhaaldelijk kritiek geuit op de aanval op de trawlvisserij, en we betreuren met name de woorden van Eurocommissaris Sinkevicius, die de trawlvisserij definieert als de meest schadelijke activiteit ooit voor het mariene milieu.”

Dit demoniseert een sector die al jarenlang dagelijks de levering van kwaliteitsproducten op de tafels van Europese burgers garandeert, aldus Federpesca, die stelt dat de industrie onderhevig is aan een constante vermindering van visdagen, oneerlijke concurrentie, plus vermindering van het aantal schepen, die allemaal van invloed zijn op duurzaamheid van de visserijbedrijven.

“Om deze redenen zijn wij van mening dat het van essentieel belang is dat een verenigd optreden van alle visserijorganisaties deze sector een stem geeft en dat de sociale en voedselproductiewaarden worden gerespecteerd”, aldus het Italiaanse Federpesca hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *