Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe longliner voor visserij in de Zuidelijke Oceaan

1 min read

De longliner 'Argos Helena' for Frøyanes AS. Artist impression door Marin Teknikk

De Argos Helena, de 100e nieuwbouw die door de Tersan werf in Turkije in het voorjaar te water is gelaten, is nu afgeleverd aan haar Noorse eigenaren Ervik Havfiske.

De door Marin Teknikk ontworpen Argos Helena heeft een totale lengte van 60,50 meter en een breedte van 13 meter, heeft een Yanmar 6EY26W hoofdmotor en is ontworpen om in de Zuidelijke Oceaan op Patagonische tandbaars te vissen.

De in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde longliner is ontworpen om in moeilijke omstandigheden te vissen, de longlijn wordt door een moonpool in het schip naar binnen gehaald, wat een veiligere werkruimte biedt voor de bemanning, daarna wordt de vangst naar een geavanceerd verwerkingsdek geleid. De accommodatie aan boord is voor een bemanning van maximaal 30 personen.

De Argos Helena is het zesde schip dat door Tersan naar een ontwerp van Marin Teknikk is gebouwd, na de ‘Froyanes Junior’ en ‘Vestkapp’ die vorig jaar werden opgeleverd en dit jaar al met succes hebben gevist.

Onder een video van de tewaterlating bij Tersan in Turkije.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *