Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vooruitgang in visserij oorlog over visserijlicenties bij eiland Geurnsey

1 min read

De voortdurende inspanningen van de Europese Commissie hebben ertoe geleid dat Guernsey permanente visvergunningen heeft verleend aan 40 vaartuigen en heeft verklaard dat 3 andere aan de kwalificatiecriteria voldoen. Deze 40 grotere en 3 kleinere vaartuigen hebben nu de zekerheid dat ze hun visserijactiviteiten in deze wateren kunnen voortzetten na 31 januari 2022, wanneer de huidige tijdelijke vergunningen aflopen.

Deze aankondiging komt na intensievere besprekingen en regelmatige contacten op alle niveaus tussen de Commissie en het VK, alsook tussen de Commissie en Frankrijk. Het is een belangrijke stap in een complex proces. De afgelopen twee maanden is de vooruitgang moeilijk en traag geweest, met vijf vergunningen voor de territoriale wateren van het VK, vijf permanente en twintig extra tijdelijke voor de wateren van Jersey. Dit brengt het totale aantal afgeleverde permanente vergunningen voor toegang tot de Britse territoriale wateren en de wateren rond Jersey en Guernsey op 281.

Commissaris Sinkevičius zei: “Alle Europese vaartuigen die onder de handels- en samenwerkingsovereenkomst in aanmerking komen, moeten een vergunning krijgen om een ​​einde te maken aan het klimaat van onzekerheid voor de vissers. De Commissie en de Britse autoriteiten hebben een gedeelde ambitie om te werken aan het sluiten van de huidige licentieproces uiterlijk op 10 december.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *