Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Noordzee Haring quota omhoog in 2022

1 min read

ICES adviseert zelfs dat er 47% meer haring gevangen mag worden.

De visserijministers van de Europese Unie zijn overeengekomen dat er volgend jaar 20% meer haring in de Noordzee en het Kanaal mag worden gevangen.

Totaal mag er in 2022 427,628 ton haring worden gevangen, dat is bijna 1 kg per inwoner van de Europese Unie (447 miljoen). De marine biologen van ICES adviseren zelfs dat 47% meer haring gevangen mag worden.

Dit bewijst eens te meer dat de haring in de Noordzee en het Kanaal goed beheerd wordt en daardoor al sinds 2006 het MSC-keurmerk draagt. De consumenten kunnen dus onbezorgd gezonde haring eten. Cornelis Vrolijk brengt haar haringproducten via haar dochterbedrijven naar onder andere de supermarkten en de visdetaillist.

Het hogere vangstquotum betekent dat Cornelis Vrolijk volgend jaar ook 20% meer haring in de Noordzee en het Kanaal mag vissen. Dat is goed nieuws voor de voedselzekerheid van vele mensen, zeker ook voor de armere bevolking in Noord- en West-Afrika. Aan deze markten leveren wij een groot deel van onze diepgevroren, gezonde, proteïnerijke en ook voor Afrika betaalbare vis.

Nieuwsbericht Cornelis Vrolijk 20-12-2021

Video onder: Pelagische visserij – Cornelis Vrolijk – 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *