Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Drie Taiwanese longliners aan de grond op Mauritius [video]

1 min read

Taiwanese longliners aan de grond op Mauritius.

Drie Taiwanese longliners zijn woensdag aan de grond gelopen voor de kust van Mauritius, net voor de ingang van de haven van Port-Louis op het eiland in de Indische Oceaan.

De schepen waren op drift geraakt door de hoge deining van de tropische cycloon Emnati die vorige week passeerde. De drie schepen moesten Port-Louis verlaten toen de cycloon vlak bij het eiland passeerde en wachtten op hun beurt om naar de haven terug te keren toen zij aan de grond zijn gelopen.

Het eerste vissersvaartuig ‘Weng Hung Dar’ stuurde woensdagmorgen een noodsignaal uit. Tegen de middag zijn de 25 bemanningsleden door helikopters van boord gehaald.

Ondertussen liepen nog twee vissersvaartuigen, de Maan Yu Feng No 1 en de Maan Yu Feng No 168, vast op de riffen van het nabijgelegen Pointe-aux-Sables.

Drie helikopters waren nodig om een deel van de bemanningsleden aan boord van de twee vissersschepen te redden. Sommige bemanningsleden sprongen in het water toen de golven over de schepen sloegen.

Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Er is een crisiscomité opgericht om de berging van de schepen te coördineren en ervoor te zorgen dat deze strandingen geen olielekken veroorzaken.

Judex Rampaul, woordvoerder van de plaatselijke vissers geeft de autoriteiten op het eiland de schuld, “Het is absoluut noodzakelijk om het gebied te beschermen, omdat er veel ambachtelijke vissers wonen in Bain-des-Dames, Grande-Rivière-Nord-Ouest en Pointe-aux-Sables. Mauritius geeft visvergunningen aan buitenlandse schepen en dit is wat we ervoor terugkrijgen. Onze riffen zijn opnieuw beschadigd“.  Onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *