Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Een vandaag reportage over te hoge brandstofprijzen in de visserij

1 min read

Lege visafslag door hoge brandstof prijs.

De Nederlandse visserij wordt hard geraakt door de prijsstijgingen, veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne. Vanwege de hoge olieprijzen kost vissen nu meer dan het oplevert. Tot ergernis van de vissers wil de overheid hen niet compenseren.

Zo’n 40 procent van alle kotters op Urk ligt aan wal vanwege de hoge kosten. In het vissersdorp wordt de pijn gevoeld, want iedereen heeft daar baat bij de visserij. “Dat is de kracht van Urk: hoe meer je vangt, hoe meer je verdient”, zegt visser Rense de Boer.

Lees hier verder op de website van Een vandaag, kijk onder de reportage.

1 thought on “Een vandaag reportage over te hoge brandstofprijzen in de visserij

  1. Het antwoord is simpel Henk Staghouwer komt uit een groen nest dus het is een utopie om daar ook maar iets van te verwachten überhaupt hoef je niets van de Nederlandse politiek te verwachten altijd met hun vijgen na Pasen. Kijk naar Groningen kijk naar de toeslagen affaire kijk naar het bevriezen Van Russische tegoeden etc. Altijd te laat of helemaal niks Nederland is getransformeerd tot bananenrepubliek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *