Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

De ongekende strijd van kleine familiebedrijven in ‘Boven Water’

1 min read

‘Boven Water’ is vanaf maandag 27 juni elke week om 22:10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Hoe overleef je het als klein familiebedrijf als je geen eerlijke prijs kunt krijgen voor je product of dienst? Hoe ga je voortdurend op zoek naar nieuwe kansen om te concurreren tegen grote bedrijven? En wat als je daarbovenop hard geraakt wordt door de coronacrisis?

Familiebedrijven zijn de onmisbare ruggengraat van onze economie. Gerund door hardwerkende families – vaak al generaties lang – weegt voor hen de toekomst voor hun bedrijf en personeel zwaarder dan het maken van snelle winst.

Maar de toenemende macht van grote partijen brengt hun voortbestaan in gevaar. Vijf families worden een jaar lang gevolgd in een ongekende strijd om het hoofd boven water te houden. Van een vissersfamilie tot een stomerijbedrijf en van een augurkenproducent tot een kermisfamilie en een transportbedrijf.

Elke euro die er in deze schrale tijd binnenkomt, wordt in de zaak gestopt, soms tegen beter weten in. ‘Boven Water’ is vanaf maandag 27 juni elke week om 22:10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.  Lees hier verder, bekijk hieronder de trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *