Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Redders voorkomen ondergang Duitse garnalenkotter

1 min read

De kleine reddingsboot “St. Pauli" van de Duitse zee reddingsboot “Hamburg " en de Nederlandse reddingsboot "Jan en Titia Visser" station Eemshaven bij de zinkende garnalenkotter. Foto: DGzRS

In de monding van de Eems hebben Duitse en Nederlandse reddingswerkers woensdag voorkomen dat de Duitse garnalenkotter GRE-4 “Magellan” (thuishaven Greetsiel) is gezonken.

Rond 15.40 uur melden de twee vissers aan boord dat er veel water de machinekamer in stroomde. Op dat moment lag de 17,5 meter lange garnalenkotter ongeveer ter hoogte van Pilsum (gemeente Krummhörn).

De Nederlandse “Jan en Titia Visser” van KNRM-station Eemshaven en de Duitse “St. Pauli” van de DGzRS brachten drie krachtige lenspompen aan boord van de garnalenkotter, waar het water in de machinekamer toen 80 centimeter boven de platen stond.

Door het water eruit te pompen wisten de Duitse en Nederlandse zee redders het drijfvermogen van de kotter te behouden en de machinekamer helemaal leeg te pompen. De garnalenkotter werd vervolgens geëscorteerd naar de haven van Borkum waar allen veilig zijn aangekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *