Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Voorstel vangstmogelijkheden in de Atlantische Oceaan, Kattegat en Skagerrak voor 2023

1 min read

De Europese Commissie heeft haar voorstel gepubliceerd voor vangstmogelijkheden voor visbestanden in de EU-wateren van de Atlantische Oceaan, het Kattegat en het Skagerrak voor 2023, met inbegrip van diepzeebestanden voor 2023 en 2024.

Het voorstel heeft betrekking op 17 totaal toegestane vangsten (TAC’s) voor de visserijen die actief zijn op bestanden die uitsluitend door de EU worden beheerd.

Dankzij het herstel van de grootste bestanden, met name horsmakreel, kan de Commissie een quotaverhoging voorstellen. Het voorstel zal worden bijgewerkt na de afsluiting van het bilaterale (met Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk) en multilaterale overleg met de kuststaten, en de voltooiing van de besluitvormingsprocessen in de regionale organisaties voor visserijbeheer (ROVB’s).

Klik hier voor het persbericht van 28 Oktober 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *